Naam Freya
Geslacht Vrouwelijk
Ras Hollandse herder
Kleur Zwart
Leeftijd 5 jaar
Geboortedatum 01/03/2018
Gesteriliseerd / Gecastreerd Ja
Knuffelen Ja
Verlegen Alleen in het begin
Kan met katten Nee
Kan met honden Wisselend
Kan met kinderen Oudere
Kan trap lopen Onbekend
Kan alleen zijn Onbekend
Kan in de auto Onbekend
Zindelijk Onbekend

Omschrijving

Knappe Freya is samen met haar broer bij ons binnengebracht door de dierenambulance nadat hun eigenaar is overleden.

┬áWodan vond onbekende mensen in het begin best eng, maar met zus Freya in de buurt als steunpilaar kreeg hij steeds meer vertrouwen. In eerste instantie zijn we een tijd op zoek gegaan naar een huis waar broer en zus samen welkom waren. Maar naarmate ze langer bij ons verbleven, merkten we dat broer en zus het ook heel goed deden zonder elkaar. Ook waren er best wel wat wrijvingen zo nu en dan tussen de twee. Nadat Wodan vrij onverwachts verliefd werd op een andere hond waarbij hij ook nog eens zou mogen intrekken hebben we besloten om ook voor Freya op zoek te gaan naar een liefdevol huis waar zij het glanzende middelpunt van alle aandacht en liefde mag zijn. Voor minder dan dat gaat zij dus ook niet weg ­čśŐ.

Ook al is Freya vanaf het begin de dapperste geweest van de twee, kon ook zij soms wat angstig reageren. Ook kon ze haar broer best fel afsnauwen als ze bijvoorbeeld geen zin had om te spelen. Wij proberen haar hier te leren dat het inzetten van agressie niet nodig is en dat ze niet bang hoeft te zijn. Angstig reageert ze niet meer, maar naar andere honden kan zij nog steeds wel wisselend reageren. Hier zal haar nieuwe eigenaar wel rekening mee moeten houden. Verder houdt Freya van een lekkere wandeling. Achter ballen aan rennen laat ze meestal liever aan andere soortgenoten over, maar soms ook niet. Knuffelen daarentegen kan ze altijd heel goed!

Helaas weten wij niets over haar verleden. Wij weten niet of zij geleerd heeft om alleen thuis te blijven. Als ze dit al kon was ze vast samen metbhaar broer. Nu Freya alleen op zoek is naar een nieuw huis, zal er rekening mee gehouden moeten dat dit heel langzaam opgebouwd zal moeten worden. Ook weten wij niet of ze in haar vorige huis zindelijk was.  

Bent u op zoek naar een actieve, knuffelige dame? Vindt u lang wandelen en op avontuur gaan net zo leuk als zij? Heeft u de tijd en het geduld om Freya te laten zien dat ze ook zonder haar broer een geweldig leven kan leiden samen met u? Wilt u op een positieve manier haar gaan begeleiden. Neem dan contact met ons op voor meer informatie!

 Tip: Stuur ons een email met uw/jullie gegevens zoals: gezinssituatie, andere huisdieren en hoe lang de hond ongeveer alleen thuis moet zijn. De email kan gestuurd worden naar: hond@haagsdierencentrum.nl .

Ik ben geïnteresseerd

Denk je dat je Freya een fijn thuis kunt bieden? Stuur ons dan een mail met je naam, adres en telefoonnummer en wij nemen z.s.m. contact met je op!

Ken je iemand die geïnteresseerd is?

Vertel het door:

Doneer aan Freya

Kan je Freya niet adopteren maar wil je graag iets voor Freya doen? Met een van de onderstaande donaties kun je Freya helpen!

Freya zegt dankjewel!