Naam Freek
Geslacht Mannelijk
Ras Dwergkees
Kleur Rood-Wit
Leeftijd 2 jaar en 7 maanden
Geboortedatum 01/11/2021
Gesteriliseerd / Gecastreerd Ja
Knuffelen Ja als hij je kent
Verlegen In het begin
Kan met katten Onbekend
Kan met honden Wisselend
Kan met kinderen Oudere
Kan trap lopen Ja
Kan alleen zijn Dit zal heel langzaam opgebouwd moeten worden
Kan in de auto Onbekend
Zindelijk Met begeleiding

Omschrijving

Ook deze kleine viervoeter is als vondeling bij ons binnengebracht. Eenmaal in de kennel had deze kleine het absoluut niet naar zijn zin en liet dit merken door te grommen en te happen naar het lijntje waarmee wij hem er graag uit wilde halen. Hij kreeg dan ook al vrij snel de naam Brommie. Echter, ook al hield zijn gebrom nog wel even aan, wisten wij gewoon dat hij dit zelf ook liever anders zag. Eenmaal uit de kennel vonden wij onze “Brommie” toch meer een Freek. Een nette jongen die even van het padje afgeraakt is en wat hulp nodig heeft om weer op het rechte pad te komen en dat is precies waar wij onze Freek graag bij helpen.

 

Wij kunnen wel stellen dat Freek inmiddels met ons op het rechte pad loopt (de fietspaden en wandelpaden in de Uithof zijn hem niet onbekend). Echter, mocht hij andere honden zien of fietsers, dan kan hij wel veel herrie maken op het pad. Om hem dan ook niet alleen letterlijk, maar ook spreekwoordelijk op het goede pad te krijgen, daar heeft hij nog wel wat hulp bij nodig.

 

Het is dan ook van belang dat Freek op een positieve manier begeleidt gaat worden in zijn omgang met mensen en andere honden. Freek heeft hierin al grote stappen laten zien. Zo begroet hij de meeste mensen heel enthousiast en komt hij eerder kijken of iemand wat lekkers voor hem heeft in plaats van dat hij wegduikt. Ook heeft hij al met een enkele hond hier vriendschap gesloten.

 

Aangezien wij Freek zijn vorige eigenaar nooit hebben gesproken weten wij niet of hij in het verleden geleerd heeft om alleen thuis te blijven. Ook weten wij niet of hij in zijn vorige huis netjes zindelijk was. Hier zal zijn nieuwe eigenaar wel rekening mee moeten houden.

 

Heeft u ervaring met het positief opvoeden van honden? Zijn u oren bestand tegen een hoog en hard blafje en blijft u ook in die situaties rustig en zelfverzekerd aan de zijde van onze Freek staan? Gaat u graag de uitdaging aan om hem ook spreekwoordelijk op het rechte pad te krijgen? U krijgt er dan zeker weten een heel leuk, lief en ondeugend vriendje voor terug! Meer weten?

 

Tip: Stuur ons een email met uw/jullie gegevens zoals: gezinssituatie, andere huisdieren en hoe lang de hond ongeveer alleen thuis moet zijn. De email kan gestuurd worden naar: hond@haagsdierencentrum.nl

Ik ben geïnteresseerd

Denk je dat je Freek een fijn thuis kunt bieden? Stuur ons dan een mail met je naam, adres en telefoonnummer en wij nemen z.s.m. contact met je op!

Ken je iemand die geïnteresseerd is?

Vertel het door:

Doneer aan Freek

Kan je Freek niet adopteren maar wil je graag iets voor Freek doen? Met een van de onderstaande donaties kun je Freek helpen!

Freek zegt dankjewel!