Chips Geadopteerd

< Terug naar overzicht
Naam Chips
Geslacht Mannelijk
Ras Kruising
Kleur Wit-zwart
Leeftijd
Geboortedatum 10/10/2015
Gesteriliseerd / Gecastreerd Ja
Knuffelen Ja
Verlegen Nee
Kan met katten Nee
Kan met honden Met sommige honden
Kan met kinderen Nee
Kan trap lopen Onbekend
Kan alleen zijn Onbekend
Kan in de auto Onbekend
Zindelijk Ja

Omschrijving

Oh Chippie toch, wat ben jij een bijzonder hondje!

 

Dit is onze Chips. Hij verblijft alweer een tijdje bij ons in het asiel. De reden waarom hij hier al een tijdje verblijft is vanwege zijn gedrag en medische onderzoeken. Hij valt aan de riem heel erg uit naar andere honden. Wij zijn daarmee aan de slag gegaan en dat gaat al wat beter. Ook kan Chips nog wel eens grommen als hij het ergens niet mee eens is.

 

Uiteindelijk zijn wij heel erg lang medisch met hem bezig geweest, omdat Chips vage klachten kreeg. Een tijdje heeft Chips een ernstige ontstoken penis gehad. Dat werd niet snel beter en bleef terugkeren omdat Chips obsessief op zijn kleedje ging rijden en aan zijn penis bleef likken. Toen dat eindelijk verholpen was begon Chips iets te vertonen wat wij nog nooit bij een hond hebben gezien. Hij ging namelijk op sommige momenten in slow motion lopen. Aangezien dit een heel zeldzaam probleem is, zijn onze dierenartsen er lang mee bezig geweest om erachter te komen waar dit gedrag vandaan kwam. Na vele onderzoeken (bloedonderzoeken, urineonderzoeken en röntgenfoto’s)  en contacten met andere dierenartsen, zijn er verschillende potentiele medische oorzaken van dit soort toevallen (slow motion lopen) uitgesloten. Het lijkt dus dat het geen medische oorzaak heeft maar dat het toch te maken heeft met gedrag. Er is uit gekomen dat Chips waarschijnlijk een dwangstoornis heeft wat door chronische stress komt en een beetje te vergelijken is met de dwangstoornissen bij mensen.

 

Het is een heel verhaal geworden maar waar het eigenlijk op neer komt is dat wij voor Chips een rustige plek zoeken. Een huis zonder kinderen. En in principe een huis zonder andere huisdieren en niet midden in de stad. Een andere hond zou alleen een optie zijn als dit echt klikt en de andere hond heel sociaal en stabiel.  

 

Chips is een onwijs leuk hondje maar wel een hondje met een flinke gebruiksaanwijzing J. Daarom zal ook niet elke situatie geschikt voor hem zijn.

 

Chips woont bij ons op kantoor en daar is hij netjes zindelijk. Ook kan hij daar alleen zijn. In zijn nieuwe huis moet het alleen thuis zijn natuurlijk wel weer langzaam opgebouwd gaan worden.

 

Heeft u zin in een uitdaging? Heeft u een rustig huishouden? Heeft u alle tijd om Chips te laten wennen aan een nieuwe omgeving? Neem dan snel contact met ons op.

 

 

 

Tip: Stuur ons een email met uw/jullie gegevens zoals: gezinssituatie, andere huisdieren en hoe lang de hond ongeveer alleen thuis moet zijn. De email kan gestuurd worden naar: hond@haagsdierencentrum.nl .

Ik ben geïnteresseerd

Denk je dat je Chips een fijn thuis kunt bieden? Stuur ons dan een mail met je naam, adres en telefoonnummer en wij nemen z.s.m. contact met je op!

Ken je iemand die geïnteresseerd is?

Vertel het door: