Naam Bowie
Geslacht Mannelijk
Ras Australian Shepherd
Kleur Bruin wit
Leeftijd Volwassen
Geboortedatum 02/04/2016
Gesteriliseerd / Gecastreerd Ja
Knuffelen Ja
Verlegen Alleen in het begin
Kan met katten Nee
Kan met honden Wisselend
Kan met kinderen Oudere kinderen.
Kan trap lopen Onbekend
Kan alleen zijn Ja, opbouwen
Kan in de auto Ja
Zindelijk Ja

Omschrijving

Beste allemaal, 

 

We hebben weer een nieuw koppie om voor te stellen aan u! 

Bowie is hier met veel verdriet afgestaan aangezien zijn vorige eigenaren wegens omstandigheden niet meer voor hem konden zorgen. 

Wij hebben Bowie leren kennen als een lieve en soms wat angstige hond. 

Zeker in het begin moest Bowie erg wennen aan zijn nieuwe situatie en aan ons. Ook was Bowie iets wat aan de zware kant, maar met veel rennen, lopen en iets minder brokken zit hij weer perfect in zijn vel!

 

Inmiddels is hij gewend en loopt hij vrijwel dagelijks met onze vrijwilligers door het park of is hij te vinden op een van onze speelvelden. Buiten loopt hij geregeld met een andere asielhond. Dit gezelschap vindt hij wel gezellig maar zijn wilde speeljaren zijn wel een beetje voorbij. Hij groet de andere hond even (of niet) en trekt vervolgens zijn eigen plan. Het is niet dat Bowie geen pit meer heeft hoor, dat zeker niet. Lange wandelingen geniet hij ten volste van en bij gebrek aan een bal of ander leuk speelgoed hapt en trekt hij speels en enthousiast in/aan de lijn. 

 

Van zijn vorige eigenaren weten wij dat Bowie thuis waaks was en dat hij soms buiten uit kon vallen naar een postbezorger of bestelbus. Wij hebben dit gedrag niet van hem gezien.

 

Voor Bowie zijn wij op zoek naar een liefdevol nieuw thuis, waar rust en stabiliteit voor hem is. Geen jonge kinderen (onder de 13) en geen andere huisdieren. Mensen die ervaring hebben met het positief begeleiden van een hond.

 

Omdat Bowie wat onwennig kan zijn in het begin, zult u meerdere keren voor hem moeten langs komen voordat hij fulltime mag gaan genieten van zijn nieuwe huis.

 

Denkt u na het lezen van dit verhaal “Bowie, dat is nou het maatje wat ik zoek”? Stuur ons dan een e-mail met uw gezinssituatie, hoe lang de hond ongeveer alleen thuis moet blijven etc. Hoe meer informatie, hoe fijner!

De e-mail kan gestuurd worden naar: hond@haagsdierencentrum.nl.

 

Ik ben geïnteresseerd

Denk je dat je Bowie een fijn thuis kunt bieden? Stuur ons dan een mail met je naam, adres en telefoonnummer en wij nemen z.s.m. contact met je op!

Ken je iemand die geïnteresseerd is?

Vertel het door:

Doneer aan Bowie

Kan je Bowie niet adopteren maar wil je graag iets voor Bowie doen? Met een van de onderstaande donaties kun je Bowie helpen!