Annabel Nieuw

< Terug naar overzicht
Naam Annabel
Geslacht Vrouwelijk
Ras Kruising middel
Kleur Black and Tan
Leeftijd 5 jaar
Geboortedatum 01/11/2017
Gesteriliseerd / Gecastreerd Ja
Knuffelen Ja, als ze je goed kent.
Verlegen Ja
Kan met katten Onbekend
Kan met honden Wisselend
Kan met kinderen Oudere
Kan trap lopen Nee
Kan alleen zijn Opbouwen
Kan in de auto Onbekend
Zindelijk Onbekend

Omschrijving

Hallo, ik ben Annabel!

Ik ben hier in het asiel terecht gekomen nadat iemand mij heeft op straat heeft gevonden.

Toen de mensen mij hier zagen schrokken ze wel een beetje hoor, niet omdat ik lelijk deed naar ze, maar omdat mijn huid bij mijn staart helemaal kaal was en dik! De mensen hier hebben mij meteen naar de lieve dierenarts gebracht. Het resultaat van dit bezoek was een wekelijkse wasbeurt! Na vele wasbeurten en veel controlebezoekjes, mochten de wasbeurten stoppen en ben ik weer zo goed als nieuw! Je ziet er eigenlijk niks meer van, behalve op een klein plekje bij mijn staart na.

Wel viel het op dat ik zo nu een dan een beetje mank liep. Voor de zekerheid zijn er foto’s van mijn poten gemaakt en is mij verteld dat ik een beetje artrose heb bij mijn ellenbogen. Ook liep ik soms wat lastiger vanwege wondjes bij mijn voetzooltjes. Voor nu heb ik hier geen last meer van en ren ik er vrolijk op los.

Mijzelf omschrijven vind ik lastig. Van de mensen hier hoor ik dat ze mij heel lief vinden. Dat ik een koppie heb om plat te zoenen en dat ik heel knap ben. Ik weet van mijzelf dat ik niet de dapperste ben. Ook al hebben de mensen hier nooit met de mensen uit mijn verleden gesproken en weten zij niet wat mijn achtergrond is, vertelt mijn gedrag hen toch dat het niet altijd leuk geweest is. Ik kan namelijk best schrikken van harde geluiden of onverwachte bewegingen of met dichtgeknepen oogjes wegduiken als een hand ineens te snel omhoog gaat. Ook kan ik best angstig reageren op andere honden.

Maar nu ik de mensen hier beter heb leren kennen en ik weet dat zij te vertrouwen zijn, raak ik steeds meer op mijn gemak. Ook laten zij mij zien dat de meeste honden helemaal niet zo eng zijn. Inmiddels woon ik zelfs samen!!

De lieve mensen van dit asiel gunnen mij een liefdevol huis, waar ik lekker kan knuffelen met mijn nieuwe mensen, mensen die snappen dat ik soms dingen eng vindt en mij hierin geduldig willen begeleiden. Mensen met ervaring in het positief opvoeden van honden. Mensen die zeker niet boos worden omdat ik nog niet zindelijk ben. En mensen die de tijd hebben om het leren “alleen zijn”  heel rustig met mij te gaan opbouwen. Volgens de mensen hier, ben ik dat meer dan waard en ga ik mijn nieuwe mensen heeeel gelukkig maken!

Denken jullie die mensen te zijn, laat het dan weten en hopelijk ontmoeten we elkaar snel.

Inmiddels is Annabel een paar dagen geplaatst geweest en weten wij meer over haar gedrag in huis tijdens deze paar dagen. Wij informeren u hierover graag.

Tip: Stuur ons een email met uw/jullie gegevens zoals: gezinssituatie, andere huisdieren en hoe lang de hond ongeveer alleen thuis moet zijn. De email kan gestuurd worden naar: hond@haagsdierencentrum.nl.

 

Ik ben geïnteresseerd

Denk je dat je Annabel een fijn thuis kunt bieden? Stuur ons dan een mail met je naam, adres en telefoonnummer en wij nemen z.s.m. contact met je op!

Ken je iemand die geïnteresseerd is?

Vertel het door:

Doneer aan Annabel

Kan je Annabel niet adopteren maar wil je graag iets voor Annabel doen? Met een van de onderstaande donaties kun je Annabel helpen!

Annabel zegt dankjewel!