NIET OP LIJST CRUCIALE BEROEPEN

Voor zover nu bekend staan beroepen van mensen die noodzakelijke zorg verlenen aan dieren, zoals dierenartsen, medewerkers van dierenopvangcentra en dierenambulances niet op de lijst van cruciale beroepen. Hierdoor komt de noodzakelijke zorg voor dieren in gevaar.

Een aantal grote dieren welzijnsorganisaties (de Dierencoalitie (waarvan de NFDO lid is); de NVD (Nederlandse Vereniging voor Dierentuinen), Stichting AAP; KNMvD (Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Dierengeneeskunde); Stichting DierenLot; vSKBN (Vereniging Stads- en Kinderboerderijen Nederland) en WAP (World Animal Protection) bundelen in deze hun krachten en zijn momenteel in overleg m.b.t. een gezamenlijk persbericht.

Daarnaast zijn door de NFDO (Nederlandse Federatie Dierenopvang Organisaties) en andere dierenorganisaties contacten gelegd met diverse mensen van PvdD, D66, PvdA en VVD op landelijk niveau. Vandaag zal er door de aangesloten asielen bij de NFDO contact worden gezocht met lokale politici, om de signalen te versterken.

Wij vragen jullie allemaal jullie stem te laten horen en onderstaande petitie te tekenen om de verantwoordelijke commissie op te roepen ook aan de dieren en hun verzorgers te denken en te verspreiden onder jullie achterban met ook aan hen het verzoek dit zoveel mogelijk te delen.      

https://petities.nl/petitions/dierenartsen-en-dierenhulpverleners-moeten-op-de-lijst-van-vitale-beroepen-komen?locale=nl&fbclid=IwAR1apCQOuuSLE8U8_CNjX8fUpefYKMuYj_iGmK5H_0QzsW-jVrnosmVcrFY

 

Organisatie

Als oudste en één van de grootste asielen van Nederland zorgen wij, met inzet van educatie en voorlichting, op professionele wijze voor de opvang en verzorging van alle aangeboden katten en honden uit de regio Den Haag in een diervriendelijk asiel en pension.

De individuele zorg voor het dier is de basis van ons beleid.

 

anbi

Apps

 

appstore1

google play1

Gegevens

Geopend van ma t/m zat van 12.30 tot 15.30

Lozerlaan 595
2544 MC Den Haag


070-3661806
http://www.haagsdierencentrum.nl

KvK: 41157013
RSIN: 002875019
BTW: NL002875019B01

IBAN: NL05 INGB 0004 4181 83
UBN: 6346579

NFDO