GEEN VERSPREIDING VIA HUISDIER

In België is op 27 maart bekend geworden dat er een kat positief is getest op het virus.De kat is besmet geraakt via de eigenaar, maar een oorzakelijk verband is niet vastgesteld. In Nederland is geen COVID-19 virus vastgesteld bij huisdieren. De verspreiding zoals we die nu wereldwijd zien komt door verspreiding tussen mensen. Er zijn op dit moment geen aanwijzingen dat huisdieren een rol spelen bij de verspreiding van het virus.

Desondanks is het uit voorzorg verstandig om bij besmetting of klachten zoveel mogelijk het contact met huisdieren te vermijden.

Dat betekent:

*             Niet aaien, niet knuffelen en 1,5 meter afstand houden

*             De normale hygiënemaatregelen voor omgang met huisdieren in acht te nemen, zoals handen wassen met water en zeep.

*             Is er een iemand in het gezin ziek, en het huisdier is ook ziek, dan moeten alle huisgenoten het contact met een ziek dier vermijden.

*             Als je zelf ziek bent of verschijnselen hebt, en je huisdier is ziek, kan het huisdier het beste binnen blijven. Als het gaat om een zieke hond, dan mag die kort worden uitgelaten door een andere persoon dan de patiënt.

De kans dat uw huisdier besmet is met het virus is zeer klein. Het algehele advies blijft staan om niet met een ziek dier naar de dierenarts te gaan, maar eerst telefonisch contact op te nemen.

Meer info vind je op https://www.wur.nl/nl/artikel/Coronavirus-en-COVID-19-bij-dieren.htm en neem bij de verzorging van je huisdier de richtlijnen van het RIVM in acht https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

Organisatie

Als oudste en één van de grootste asielen van Nederland zorgen wij, met inzet van educatie en voorlichting, op professionele wijze voor de opvang en verzorging van alle aangeboden katten en honden uit de regio Den Haag in een diervriendelijk asiel en pension.

De individuele zorg voor het dier is de basis van ons beleid.

 

anbi

Apps

 

appstore1

google play1

Gegevens

Geopend van ma t/m zat van 12.30 tot 15.30

Lozerlaan 595
2544 MC Den Haag


070-3661806
http://www.haagsdierencentrum.nl

KvK: 41157013
RSIN: 002875019
BTW: NL002875019B01

IBAN: NL05 INGB 0004 4181 83
UBN: 6346579

NFDO