IMPACT CORONA VOOR HET HDC

Ook het Haags Dierencentrum heeft helaas de deuren moeten sluiten. Vlak na de uitbraak van de Giardia bacterie op de hondenafdeling, hebben we alweer te maken met het Coronavirus. De gevolgen hiervan zijn, ook voor ons als dierenasiel, verstrekkend. Omdat we ons kunnen voorstellen dat men daar als ‘buitenstaander’ geen idee van heeft, geven we hierbij een ‘inkijk’.


Alle medewerkers die thuis kunnen werken, werken thuis, de verzorging van de dieren moet uiteraard doorgaan, hiervoor zijn vaste teams samengesteld van verzorgers en vrijwilligers. Zij zetten zich iedere dag in om het de dieren zo aangenaam mogelijk te maken. Ook in de kliniek werken de dierenartsen ende assistenten twee aan twee.Net als in de zorg verdienen zij en onze dierverzorgers, respect!

Er kunnen geen dieren meer worden geadopteerd, er is geen doorstroming. De honden en katten in ons asiel moeten helaas nog langer op een nieuw baasje wachten. Afstandsdieren kunnen we niet aannemen en straks of eigenlijk nu al is het kittenseizoen begonnen. We houden ons HDC hart vast…

Het pension en de dagopvang zijn gesloten en veel mensen hebben al hun reservering voor de komende vakantie geannuleerd. We kunnen geen donaties in natura aannemen en er kan geen kleding worden ingezameld en er kunnen geen mobieltjes worden ingeleverd. De collecteweek van 12 t/m 18-4 is gecanceld. De opbrengst van de collectebussen bij bedrijven is nihil. We maken extra kosten voor beschermende kleding en desinfecterende middelen.

Naast het effect op mens en dier heeft het Cononavirus ook op onze financiën enorme impact. We vragen dan ook met klem aan onze donateurs, blijf ons alsjeblieft steunen, we hebben jullie hulp nu meer dan ooit nodig. Onze verzorgers doen in ieder geval hun uiterste best om voor de dieren te blijven zorgen en daar zijn we hartstikke trots op

Organisatie

Als oudste en één van de grootste asielen van Nederland zorgen wij, met inzet van educatie en voorlichting, op professionele wijze voor de opvang en verzorging van alle aangeboden katten en honden uit de regio Den Haag in een diervriendelijk asiel en pension.

De individuele zorg voor het dier is de basis van ons beleid.

 

anbi

Apps

 

appstore1

google play1

Gegevens

Geopend van ma t/m zat van 12.30 tot 15.30

Lozerlaan 595
2544 MC Den Haag


070-3661806
http://www.haagsdierencentrum.nl

KvK: 41157013
RSIN: 002875019
BTW: NL002875019B01

IBAN: NL05 INGB 0004 4181 83
UBN: 6346579

NFDO