Vacature: Hoofd Fondsenwerving

Hoofd Fondsenwerving (lid management team) 24-36 uur per week

Omschrijving organisatie:
Het Haags Dierencentrum (HDC) is het oudste (1877) en één van de grootste zelfstandige dierenasielen in Nederland. Per jaar vangt het dierencentrum zo’n 1800 zwerf- en afstand honden en katten op. Ook dieren met een medische achtergrond, gedragsproblemen en oudere dieren zijn welkom.
Een team van goed opgeleide verzorgers, dierenartsen, gedragstherapeuten, pleegopvang ouders en vrijwilligers  zorgen er voor dat ook deze katten en honden een warm nieuw thuis krijgen. Het team bestaat uit 23 medewerkers en circa 160 vrijwilligers. Het HDC zet zich in om de zwerf- en afstandsdieren zo goed en zo efficiënt mogelijk weer te herplaatsen. Naast het asiel huisvest het HDC een honden- en kattenpension.

Taken:
Het Hoofd Fondsenwerving is verantwoordelijk voor het opstellen en de uitvoering  van het fondsenwerving plan, en het behalen van de daar bijbehorende targets. De nadruk ligt hierbij op grote donateurs (zakelijk en particulier) en nalatenschappen.
Onderdeel van het takenpakket is ook de verantwoordelijkheid voor de marketing en communicatie van het centrum. Voor de uitvoering van deze taken is er een marketing en communicatie medewerker in dienst. Het Hoofd Fondsenwerving geeft leiding aan de afdeling marketing, communicatie en fondsenwerving welke zorg draagt voor een belangrijk deel van de inkomsten van het HDC.
Het Hoofd Fondsenwerving is lid van het management team en daarmee mede verantwoordelijk voor de algehele strategie van het HDC. Het management team en dus ook het Hoofd Fondsenwerving is verantwoording schuldig aan de (in de nabije toekomst te implementeren) Raad van Toezicht. Het Management team bestaat tevens uit de Operationeel Manager en de Administratieve Manager.


Jouw uitdaging
•    Jij identificeert en benadert actief grote zakelijke donateurs/sponsoren.
•    Jij benadert actief de doelgroep (vermogende) particulieren die bij leven of nalatenschap een (financiële) bijdrage willen leveren aan het HDC.
•    Jij stelt marketing- en communicatieplannen op en voert deze in samenwerking met de afdeling marketing en communicatie medewerker uit;
•    Jij initieert evenementen, bijeenkomsten en direct marketing activiteiten.
•    Jij beheert de CRM database voor o.a. campagne management en leadgeneratie;
•    Jij rapporteert aan de diverse stakeholders over de ontwikkeling en voortgang van fondsenwerving en de afdeling marketing/communicatie.  

Functie-eisen en profiel kandidaat:
We zoeken een kandidaat met tenminste HBO werk- en denkniveau op het gebied van marketing en communicatie. Jij hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring, een bewezen track-record op het gebied van fondsenwerving en een goed netwerk. Je beschikt over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden. Je bent positief en enthousiast. Daarnaast ben je pro-actief, een self-starter en zeer resultaat gericht. Daarnaast is het gewenst dat je naast de Nederlandse taal ook vloeiend het Engels beheerst in woord en geschrift.

Interesse?  
Herken je jezelf in bovenstaand profiel en wil je een bijdrage leveren aan het welzijn van onze honden en katten stuur dan je motivatie en C.V. naar o.v.v. Hoofd Fondsenwerving HDC.
Nadere informatie over deze vacature kun je verkrijgen bij de voorzitter van het Haags Dierencentrum Tim Jarvis (06- 37545362). De voorzitter is Engels sprekend.

Organisatie

Als oudste en één van de grootste asielen van Nederland zorgen wij, met inzet van educatie en voorlichting, op professionele wijze voor de opvang en verzorging van alle aangeboden katten en honden uit de regio Den Haag in een diervriendelijk asiel en pension.

De individuele zorg voor het dier is de basis van ons beleid.

 

anbi

Apps

 

appstore1

google play1

Gegevens

Geopend van ma t/m zat van 12.30 tot 15.30

Lozerlaan 595
2544 MC Den Haag


070-3661806
http://www.haagsdierencentrum.nl

KvK: 41157013
RSIN: 002875019
BTW: NL002875019B01

IBAN: NL05 INGB 0004 4181 83
UBN: 6346579

NFDO