SCHIJN EEN LED-LICHTJE OP MIJ...

Mindy, met de prachtige - bijna lichtgevende -  groene ogen, staat symbool voor  de ruim 1.700 zwerfkatten en -honden die per jaar bij ons worden binnengebracht. We gaan dan direct samen aan de slag om ze uiteindelijk een mooie, veilige en langdurige toekomst bij een nieuwe baas te geven. Een prachtig doel vinden wij zelf wat we met hart en ziel uitdragen. Maar het is niet genoeg!!  We zetten er in 2018 een extra doel naast, een GROEN doel.

Omdat we als organisatie iets terug willen geven aan onze prachtige planeet, zetten we in op duurzaamheid & innovatie in onze bedrijfsvoering. POWER in Duurzaamheid dus... Help mee, GEEF MINDY GROEN LICHT  en ontvang zelf de orginele Haags Dierencentrum POWERbank.

Lees meer

'WARME DEKEN' GROOT SUCCES

Alle mensen die zo hartverwarmend gehoor hebben gegeven aan de actie ‘Warme deken’, waarvan Bullie ons boegbeeld was, super bedankt! We hebben via onze crowdfundingpagina maar ook per bankoverschrijving enorm veel donaties binnen gekregen voor 1, 2 of zelfs meer  m2. Echt geweldig.


De actie werd gehouden rond Kerst en tot op de dag van vandaag komen er nog giften binnen. De warme ‘lapjesdeken’ is niet alleen super warm maar ook bijna groot genoeg! We houden u op de hoogte over de voortgang van het isolatieproject. Met dank aan iedereen en Bullie die het als model geweldig heeft gedaan! Nu weer lekker chillen op de bank.

 

Lees meer

VACATURE DIERVERZORGER KAT

Onze katten wachten met smart op lieve verzorger, die een aantal jaren ervaring heeft en voldoet aan de opleidingseisen. Wil je graag werken met dieren en onderdeel uitmaken van een leuk team, lees dan verder op: https://www.haagsdierencentrum.nl/vacatures-2 en reageer, hopelijk tot snel.

Lees meer

BEDANKT 'DE VLIERBOOM'

Vrijdag 1 december stonden we op de Fancy Fair van o.b.s. De Vlierboom. Naast de jaarlijkse inzamelingsactie was er ook een Fancy Fair georganiseerd. De opbrengst hiervan komt ten goede aan asieldieren van het HDC en aan de Dierenambulance. Het was superleuk, wat een organisatie om dit alles rond te maken, wat een inzet van kinderen, ouders en juffen!

Prachtige en heel lekkere muffins, cakes en taartjes, allemaal zelf gebakken, gezellige muziek, kleertjes en kaarten te koop. Drie keer zijn er al ingezamelde kleedjes, kussens, voer, kattensnoep en hondenkoek, speeltjes en mandjes bij ons langsgebracht en nog kregen we spullen mee.

Wij en onze asieldieren zijn hartstikke blij met jullie en natuurlijk hopen we dat we volgend jaar weer mogen komen!

Lees meer

DEEL JE WARMTE DEZE KERST!

Help je mee het HDC met een warme deken te bedekken? Vind je het ook belangrijk dat Bullie, Woezel en alle andere honden er warmpjes bij zitten deze winter? Wij ook! Daarom vragen we aan jou een bijdrage om de hondenverblijven te kunnen isoleren en behalve diervriendelijk en innovatief ook duurzaam te kunnen werken! Kijk op http://bit.ly/2B5A8cW en deel je warmte!

Lees meer

DIERVERZORGER PENSION/KAT

Ben je gek op dieren en zie je een combibaan wel zitten? Kijk dan of de vacature Dierverzorger Pension/Kat iets voor jou is.Je werkt wisselend als dierverzorger in ons Pension (honden en katten) en op de kattenafdeling. Solliciteer alleen als je aan de gestelde (opleidings)eisen voldoet.

Lees meer

PAOLO BERNINI OP BEZOEK BIJ HDC

Internationale politieke interesse voor werk Haags Dierencentrum

Op donderdag 16 november a.s. bezoekt de heer Paolo Bernini als lid van het Italiaanse Parlement het Haags Dierencentrum. De reden voor zijn bezoek is de innovatieve en bovenal diervriendelijke manier waarop het Haags Dierencentrum de opvang en herplaatsing van zwerfhonden en -katten in de gemeente Den Haag organiseert.
De heer Bernini is vanuit zijn rol in het Italiaans Parlement een voorvechter van dierenrechten en het welzijn van dieren in het algemeen.

De werkwijze van het Haags Dierencentrum, volgens de laatste inzichten op het gebied van honden- en kattengedrag en dierenwelzijn, heeft zijn interesse gewekt. Een dergelijke manier van opvang is mogelijk ook in Italië toepasbaar en geschikt om een bijdrage leveren aan de oplossing van het zwerfdierenprobleem aldaar.

De heer Bernini zal op donderdag 16 november a.s. vanaf 14.30 uur een rondleiding krijgen door het gebouw aan de Lozerlaan 595 te Den Haag. Ook zal hij spreken met de dierverzorgers/gedragstherapeuten en de beide dierenartsen verbonden aan de interne kliniek van het dierencentrum. Al deze medewerkers zijn een belangrijke schakel in de uitvoering van het diervriendelijke beleid.

Beide partijen zien deze vorm van kennisoverdracht op internationaal niveau als een noodzakelijke stap in de beheersing van het zwerfdierenprobleem.

Lees meer

MIS DE 'AUTUMN MARKET' NIET!

Op vrijdag 3 november, 10.30-13.00 uur

Pastoraal Centrum, Koningin Marialaan 4, Den Haag

De British Club of The Hague is er fier op dat zij het Haags Dierencentrum heeft gekozen als haar Goede Doel voor 2017.
Elk jaar organiseert de British Club een ‘Autumn Market’ om geld in te zamelen voor haar goede doel van dat jaar. De clublocatie, Het Pastoraal Centrum, aan de Koningin Marialaan 4 in Den Haag wordt omgetoverd tot een sprookjesachtige markt, vol met handgemaakte producten. Er is een breed aanbod van betaalbare items, van sierraden en zilverwerk tot zelfgemaakte cakes, koekjes, zoetigheid en chocolade, van geschenkpapier tot Tupperware, van jams tot (Kerst)kaarten. Inkopen voor Sinterklaas en Kerst was nog nooit zo makkelijk!

Geslaagd met alles? Rust dan lekker even uit in het Market Cafe, met een gratis kopje koffie of thee. De kraam van de British Club zelf is overladen met cakes, koekjes, jams en andere Engelse lekkernijen. U kunt ze kopen en meenemen voor thuis of, als u niet kunt wachten, alvast iets lekkers nemen bij uw koffie of thee in het Cafe.

Kom naar de markt, neem vrienden, kennissen of buren mee en steun zo het Haags Dierencentrum. Geniet van de vriendelijke en ontspannen sfeer terwijl u inkopen doet voor Sinterklaas en Kerst.

De British Club of The Hague verwelkomt iedereen die interesse heeft in de Britse cultuur, ook niet-Engelse burgers. De club biedt een uitgebreide range van activiteiten gedurende de wekelijkse vrijdag meetings, zoals discussiegroepen, mahjong en bridge. Wandeltochten, bezoeken en gesprekken zijn een regelmatig terugkomend item op de agenda. Er is een fantastische bibliotheek met meer dan 1500 engels-talige boeken. Om de paar maanden worden er nieuwe titels aan toegevoegd. Koffie en thee zijn gratis, zelfgemaakte cakes zijn verkrijgbaar tegen een kleine vergoeding, evenals sandwiches voor de lunch.
Kijk voor meer informatie op www.BritishClubofTheHague.com

 

 

 

Lees meer

Reportage HDC op Regio15.nl

Wat gebeurt er nu eigenlijk met een hond of kat als deze door de Dierenambulance bij het Haagsch Dierencentrum wordt afgeleverd? Dat kunt u nu allemaal zien in de reportage die Regio15.nl begin dit jaar heeft gemaakt! De verzorgers van de honden- en de kattenafdeling vertellen u graag meer. Ook een kijkje in onze interne kliniek wordt u niet onthouden. Ga snel naar: http://www.regio15.nl/reportages/hvrb-reportage-2

 

 

 

Lees meer

RONDLEIDING DONDERDAG 31 AUGUSTUS

Dit jaar bestaat het Haags Dierencentrum 140 jaar! Vanaf de oprichting in 1877 vangen wij honden en katten op die in Den Haag op straat worden gevonden. Met 22 vaste medewerkers en ruim 120 vrijwilligers zijn we zeven dagen in week in touw om de dieren van de benodigde (medische) zorg en aandacht te voorzien. In onze eigen kliniek voeren we bijna alle behandelingen en operaties uit. Dit alles doen we met één doel: de dieren weer een nieuw fijn thuis te geven. Bent u geïnteresseerd om meer informatie over het Haags Dierencentrum te krijgen en een kijkje te nemen in de dagelijkse gang van zaken, meld u zich dan aan voor de rondleiding op donderdagmiddag 31-8 a.s., via

Lees meer

Organisatie

Als oudste en één van de grootste asielen van Nederland zorgen wij, met inzet van educatie en voorlichting, op professionele wijze voor de opvang en verzorging van alle aangeboden katten en honden uit de regio Den Haag in een diervriendelijk asiel en pension.

De individuele zorg voor het dier is de basis van ons beleid.

 

anbi

Apps

 

appstore1

google play1

Gegevens

Geopend van ma t/m zat van 12.30 tot 15.30

Lozerlaan 595
2544 MC Den Haag


070-3661806
http://www.haagsdierencentrum.nl

KvK: 41157013
RSIN: 002875019
BTW: NL002875019B01

IBAN: NL05 INGB 0004 4181 83
UBN: 6346579

NFDO