HELP MEE!

Het is weer volop kittentijd in het HDC! Moeders met kleintjes, drachtige poezen, kittens alleen, ze komen bijna dagelijks binnen.Intensieve zorg is nodig, ze zijn uiterst kwetsbaar. Natuurlijk staan het hele kattenteam, incl. de dierenartsen en de vrijwilligers dag (en in geval van flessenkittens) en nacht, 7 dagen per week klaar om deze zorg te bieden. Wij geven ze met liefde de juiste start voor een fijne toekomst. We kunnen dit niet zonder u. De opvang van het enorme aantal kittens vraagt om veel middelen, zoals melkpoeder, flesjes, kittenbrokjes, houtkorrels, krabpaaltjes, maar ook medicijnen. Wij vragen dan ook om uw hulp, stort a.u.b. een bijdrage in de kosten op NL05INGB0004418183, t.n.v. Stichting Haags Dierencentrum, o.v.v. 'Help een kitten'. Met € 25,00 helpt u een kleintje op weg naar een fijne toekomst.

Lees meer

BINGO! VOOR DE ASIELDIEREN

We doen het samen! Deze moeilijke tijden vragen om samenwerking. Er staat bij onze vrienden van GamePoint een geweldig aanbod klaar om zowel de eenzame ouderen als onze asieldieren te helpen! Benieuwd? Kijk op https://go.onelink.me/zzkf/GPBingoHDC en speel mee! Elke deelnemer doneert automatisch € 1 aan de twee goede doelen en Game Point verdubbelt de opbrengst. De actie loopt van 18 april 00:00 tot 19 april 23:59.

 

 

VOOR KLEINE HDC-VRIENDEN

 

Het valt niet mee om je vriendjes en vriendinnen van school al zo lang niet te zien, niet bij elkaar te mogen spelen en wel gewoon je huiswerk te moeten maken...

Om je een klein beetje helpen, hebben we een HDC Woordzoeker gemaakt. Kijk maar of je alle woorden kunt vinden!

 

Lees meer

EN NU MAAR HOPEN...

En nu maar hopen dat de drone vandaag langskomt, zodat onze asieldieren (en de verzorgers!) ook niet vergeten worden, we doen het samen!

Fijne Paasdagen iedereen, take care.

Lees meer

HDC - OP AFSPRAAK - OPEN

 

Op 6 april a.s. gaan we een eerste voorzichtige stap doen door weer – gecontroleerd – open te gaan. Dit houdt in dat de klanten voor de dagopvang weer welkom zijn tussen 8.00-9.00 en 16.30-17.30 om de hond te brengen en halen, de pensionklanten die hun reservering niet geannuleerd hebben hun kat, hond kunnen brengen volgens de met hen gemaakte afspraak.Er kan ook weer gereserveerd worden, met aangepaste voorwaarden voor annulering. 

M.i.v. 7 april kunnen er weer katten en honden geadopteerd worden, echter ALLEEN op AFSPRAAK. 

Om onze verzorgers en onze bezoekers te beschermen, hebben we protocollen opgesteld, waar iedereen zich aan dient te houden.Bovenal geldt: kom de gemaakte afspraak na EN KOM OP TIJD! of bel af als je je ziek voelt of iemand in je omgeving. Houd je strikt aan de aanwijzingen die onze medewerkers je geven.

Heb je interesse in een kat, MAILdan met . Heb je interesse in een hond MAIL dan met   Zet de naam van het dier waar je voor mailt in het onderwerp en vermeld in de mail je naam, adres en telefoonnummer. Graag ook infornatie over gezinssamenstelling (kinderen, andere huisdieren) en de woonsituatie (parterre, flat met lift, tuin, balkon). 

De medewerkers nemen contact met je op! Dus houd je mail en/of telefoon in de gaten. Aanvragen worden op datum van binnenkomst afgehandeld.

 

 

Lees meer

DEKENS, DEKBEDDEN EN KLEEDJES

Lieve mensen, i.v.m. de Coronacrisis konden we geen spullen aannemen voor onze honden en katten. Maar we raken door onze voorraad heen. Dit noodzaakt ons om een oproep te doen voor: DEKENS, DEKBEDDEN voor de honden, FLEECEKLEEDJES voor de katten. Handdoeken mag ook

ATTENTIE: Graag schoon GEWASSEN neerzetten op de op de pallets achter het hek of op de kar die daar staat, IN EEN DICHTGEBONDEN VUILNISZAK. Langsbrengen kan tussen 09.00-17.00 uur en schuif het hek ajb weer achter je dicht. HET IS NIET TOEGESTAAN OM HET TERREIN VERDER DAN DE PALLETS EN DE KAR OP TE LOPEN.

Intern nemen wij nog alle noodzakelijke maatregelen m.b.t. de ingeleverde spullen. AUB vooralsnog ALLEEN DEKENS, DEKBEDDEN, FLEECEKLEEDJES en handdoeken. Nog geen andere dingen, komt later.

ALVAST HEEL VEEL DANK!!!

Lees meer

EEN LEKKERE KLUIF...

Hallo lieve mensen, ik ben Thaigo en ik verblijf in het asiel. Het hek is dicht en bezoekers mogen geen spulletjes afleveren. Dat is wel jammer, want we kregen nog wel eens een kluifje. Of mijn kattenvrienden een speelmuis of balletje. Maar goed, we begrijpen deze maatregel. Het is om onze verzorgers te beschermen. En dat moet ook hoor, want zonder hen kunnen we niet. Maar, we hebben het volgende bedacht, je kunt ook online voor een kluif of een speeltje doneren. Dan kunnen mijn verzorgers dat bij onze eigen groothandel bestellen, want die komt toch langs. Slim he...? Alvast dankjewel!!

Lees meer

NIET OP LIJST CRUCIALE BEROEPEN

Voor zover nu bekend staan beroepen van mensen die noodzakelijke zorg verlenen aan dieren, zoals dierenartsen, medewerkers van dierenopvangcentra en dierenambulances niet op de lijst van cruciale beroepen. Hierdoor komt de noodzakelijke zorg voor dieren in gevaar.

Een aantal grote dieren welzijnsorganisaties (de Dierencoalitie (waarvan de NFDO lid is); de NVD (Nederlandse Vereniging voor Dierentuinen), Stichting AAP; KNMvD (Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Dierengeneeskunde); Stichting DierenLot; vSKBN (Vereniging Stads- en Kinderboerderijen Nederland) en WAP (World Animal Protection) bundelen in deze hun krachten en zijn momenteel in overleg m.b.t. een gezamenlijk persbericht.

Daarnaast zijn door de NFDO (Nederlandse Federatie Dierenopvang Organisaties) en andere dierenorganisaties contacten gelegd met diverse mensen van PvdD, D66, PvdA en VVD op landelijk niveau. Vandaag zal er door de aangesloten asielen bij de NFDO contact worden gezocht met lokale politici, om de signalen te versterken.

Wij vragen jullie allemaal jullie stem te laten horen en onderstaande petitie te tekenen om de verantwoordelijke commissie op te roepen ook aan de dieren en hun verzorgers te denken en te verspreiden onder jullie achterban met ook aan hen het verzoek dit zoveel mogelijk te delen.      

https://petities.nl/petitions/dierenartsen-en-dierenhulpverleners-moeten-op-de-lijst-van-vitale-beroepen-komen?locale=nl&fbclid=IwAR1apCQOuuSLE8U8_CNjX8fUpefYKMuYj_iGmK5H_0QzsW-jVrnosmVcrFY

 

Lees meer

GEEN VERSPREIDING VIA HUISDIER

In België is op 27 maart bekend geworden dat er een kat positief is getest op het virus.De kat is besmet geraakt via de eigenaar, maar een oorzakelijk verband is niet vastgesteld. In Nederland is geen COVID-19 virus vastgesteld bij huisdieren. De verspreiding zoals we die nu wereldwijd zien komt door verspreiding tussen mensen. Er zijn op dit moment geen aanwijzingen dat huisdieren een rol spelen bij de verspreiding van het virus.

Desondanks is het uit voorzorg verstandig om bij besmetting of klachten zoveel mogelijk het contact met huisdieren te vermijden.

Dat betekent:

*             Niet aaien, niet knuffelen en 1,5 meter afstand houden

*             De normale hygiënemaatregelen voor omgang met huisdieren in acht te nemen, zoals handen wassen met water en zeep.

*             Is er een iemand in het gezin ziek, en het huisdier is ook ziek, dan moeten alle huisgenoten het contact met een ziek dier vermijden.

*             Als je zelf ziek bent of verschijnselen hebt, en je huisdier is ziek, kan het huisdier het beste binnen blijven. Als het gaat om een zieke hond, dan mag die kort worden uitgelaten door een andere persoon dan de patiënt.

De kans dat uw huisdier besmet is met het virus is zeer klein. Het algehele advies blijft staan om niet met een ziek dier naar de dierenarts te gaan, maar eerst telefonisch contact op te nemen.

Meer info vind je op https://www.wur.nl/nl/artikel/Coronavirus-en-COVID-19-bij-dieren.htm en neem bij de verzorging van je huisdier de richtlijnen van het RIVM in acht https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

Lees meer

STOP: TEKEN DEZE PETITIE NU!!

Onze medewerkers zijn alweer druk bezig met de verzorging. En dat willen ze ook blijven doen. 365 dagen per jaar onder alle omstandigheden.
Je kunt ons daarbij steunen! Teken de petitie zodat we de dieren kunnen blijven verzorgen. Vergeet niet te bevestigen. Namens al onze honden en katten: heel erg bedankt!

https://petities.nl/petitions/dierenartsen-en-dierenhulpverleners-moeten-op-de-lijst-van-vitale-beroepen-komen?locale=nl&fbclid=IwAR3TfK40JD_ztJ7CDHKbFtRtZVOu6oi46geIQ3ZAnKNAsLHax1wWbTzhB8E

Lees meer

HUISDIEREN UITLATEN

Er zijn geen aanwijzingen dat huisdieren een rol spelen in de verspreiding van het virus. Honden kunnen gewoon uitgelaten worden en mogen tijdens het uitlaten in contact komen met andere honden. Voor iedereen die de hond uitlaat geldt: houdt tenminste 1,5 meter afstand tot anderen.

Ook katten die normaal buiten komen, hoeven niet binnen te worden gehouden.

Neem de hygienemaatregelen in acht!

Algemene hygiënemaatregelen.

  • Gezelschapsdieren niet laten likken en handen wassen na contact met gezelschapsdieren en hun voedsel of uitwerpselen.
  • Neem goede hygiëne in acht: was je handen vaak met zeep en water gedurende minstens 20 seconden, vooral na gebruik van het toilet; voor het eten; na het snuiten van je neus, hoesten of niezen
  • Als zeep en water niet direct beschikbaar zijn, gebruik dan een handdesinfecterend middel op alcoholbasis met 60 tot 95 procent alcohol.
  • Raak je ogen, neus en mond niet aan met ongewassen handen.
  • Hoest of nies in je elleboog of gebruik een tissue om je neus en mond te bedekken en gooi de tissue vervolgens in de prullenbak.

Lees meer

Organisatie

Als oudste en één van de grootste asielen van Nederland zorgen wij, met inzet van educatie en voorlichting, op professionele wijze voor de opvang en verzorging van alle aangeboden katten en honden uit de regio Den Haag in een diervriendelijk asiel en pension.

De individuele zorg voor het dier is de basis van ons beleid.

 

anbi

Apps

 

appstore1

google play1

Gegevens

Geopend van ma t/m zat van 12.30 tot 15.30

Lozerlaan 595
2544 MC Den Haag


070-3661806
http://www.haagsdierencentrum.nl

KvK: 41157013
RSIN: 002875019
BTW: NL002875019B01

IBAN: NL05 INGB 0004 4181 83
UBN: 6346579

NFDO