fbpx

Sociaal Medisch Fonds

Super Spetter werd met een niet goed geheelde breuk aan zijn heupkop bij ons binnengebracht…

Steeds vaker komen er honden en katten bij ons binnen met gezondheidsproblemen. Hopeful Heart met haar ernstige huidprobleem, Super Spetter met zijn gebroken heupkop en de dertien katten uit een tentenkamp die allemaal niesziekte en giardia hadden. Dit zijn voorbeelden van de afgelopen twee maanden.

Deze honden en katten komen als ‘zwerf’ binnen, de eigenaar is niet bekend. We weten niets van het dier en de kosten voor een noodzakelijk medische behandeling zijn nergens te verhalen.  Toch moeten deze dieren geholpen worden, niets doen is geen optie. De pijn verergert en het probleem wordt steeds groter.

Gelukkig kunnen de dierenartsen in onze interne kliniek de meeste behandelingen en operaties zelf uitvoeren. Maar soms ook niet. Door het maken van een hartecho bijvoorbeeld kunnen afwijkingen aan het licht komen die in een vroeg stadium nog goed te behandelen zijn. Hiervoor heeft het Haags Dierencentrum helaas niet de apparatuur, dus moeten we de hulp inroepen van een externe dierenarts. Voor operaties aan botten en gewrichten werken we samen met een extern orthopeed.

Wij kunnen niet helpen zonder u!

Het is onze taak om onze asielhonden en -katten alle zorg te bieden die ze verdienen. Daarmee voorkomen we niet alleen veel dierenleed, ook vergroten we de kans op een fijn nieuw thuis. Echter, de ernst van de aandoeningen zorgt er vaak voor dat deze medische problemen niet alleen met medicijnen verholpen kunnen worden. En ons ‘potje’ is leeg. Wilt u bijdragen aan de gezondheid van alle asieldieren? Doneert u dan voor het ‘Sociaal Medisch Fonds’ en geef hen een kans op een gezonde toekomst!

Mogen de zieke asieldieren op uw steun rekenen?