fbpx

Sociaal Medisch Fonds

Wat doe jij als je trouwe vriend ziek is

Natuurlijk maak jij je ongerust en je regelt zo snel mogelijk een afspraak bij de dierenarts. Toch is dat blijkbaar niet zo vanzelfsprekend. De laatste jaren komen er in het asiel steeds meer dieren binnen met gezondheidsproblemen. Zoals oude,  niet goed geheelde breuken, een gebit dat nodig aan sanering toe is, huidproblemen etc.

Gelukkig kunnen in onze interne kliniek heel veel behandelingen en operaties worden uitgevoerd. Maar soms ook niet. Door het maken van een hartecho bijvoorbeeld, verkrijgen we veel informatie. Hiervoor hebben wij helaas niet de apparatuur, dus gaan we naar een externe dierenarts. Ook voor orthopedische operaties kloppen we graag aan bij en externe specialist.

Wij willen heel graag alle dieren de zorg bieden die ze verdienen. Maar de kosten rijzen de pan uit, ondanks de ‘speciale prijs’ die we van onze relaties krijgen.

Het doel van het Medisch Sociaal Fonds is dat er structureel een potje is waar we op terug kunnen vallen, als er weer een dier een dure operatie of behandeling nodig heeft.  En dat we niet kunnen helpen omdat we de kosten niet kunnen betalen. Iedere hond of kat verdient het om gezond en wel weer naar een nieuwe baas te gaan.

Help mee, zodat ook onze asielhonden en -katten de medische zorg krijgen waar ze recht op hebben.

Heel hartelijk bedankt!