SOCIAAL MEDISCH FONDS

Ranger zwierf op straat, onder de vlooien en korsten op zijn huid werd hij bij ons binnengebracht. Hij was behoorlijk onder de indruk van alles en niet bepaald vriendelijk. Met geduld, liefde en (veel) brokjes  is hij bijgedraaid en veranderd in een hele lieve kater. Zijn huid is weer  in orde, hij is gecastreerd en zijn gebroken hoektand verwijderd. Tijdens zijn verblijf, kreeg hij terugkerende oogontstekingen. Hiervoor is hij door onze dierenarts  met diverse soorten oogzalf behandeld. Het werd  helaas niet beter doordat hij last had van een entropion aan beide ogen. Dit betekent dat het onderste ooglid naar binnen is gekruld waardoor de haartjes op het hoornvlies prikken. Ranger is in onze interne kliniek geopereerd en na de ooglidcorrecties aan zijn onderste oogleden heeft hij in ieder geval nooit meer last van zijn ogen gehad!

Hades, ook als ‘zwerf’ bij ons binnengekomen, heeft wel erg veel pech. Naast een slecht gebit zagen we  ook dat hij niet helemaal goed liep. Op de röntgenfoto’s was te zien dat er sprake is van heupdysplasie en lichte artrose op zijn linker heup. Het gebeurt niet vaak maar als hij er last van heeft, bijvoorbeeld omdat hij veel heeft gerend, krijgt hij hiervoor pijnstilling. Daarbij heeft Hades veel huidproblemen gehad, hij beet zijn  poten kapot en had veel jeuk aan zijn achterhand. Medicatie tegen jeuk en antibiotica brachten verbetering. Ook werd hij lokaal behandeld met diverse soorten zalf  en desinfectie middelen. In  plaats van de ‘normale’ brokken kreeg hij hypoallergeen voer. Na langdurige therapie is zijn huid uiteindelijk weer gezond en mooi geworden. Wij denken dat de klachten deels met stress en deels met voerintolerantie te maken hebben. Omdat Hades veel dronk en plaste hebben wij urine- en bloedonderzoek gedaan. Daar kwam er gelukkig niks uit. Het was voor onze dierenartsen een klus om hem op te knappen en wij zijn zo blij dat hij het nu heel goed doet en zonder medicatie jeukvrij is.

Wij hebben uw hulp hard nodig!

Onze kliniek, met haar bevlogen team, is een onmisbare schakel in onze organisatie. Alles wordt uit de kast gehaald om een zieke asielhond of -kat weer beter te maken. De hiermee gepaard gaande kosten zijn hoog. Wilt u bijdragen aan de gezondheid van onze asieldieren? Doneert u dan voor het ‘Sociaal Medisch Fonds’.

DONEER EENMALIG € 25,- EN GEEF ONZE ASIELHONDEN EN -KATTEN DE MEDISCHE ZORG DIE ZE VERDIENEN.

Stort uw bijdrage op rekeningnummer NL05INGB0004418183 t.n.v. Stichting Haags Dierencentrum o.v.v. ‘Sociaal Medisch Fonds’

Namens alle asieldieren, heel hartelijk bedankt!