ZIJ KUNNEN NIET ZONDER UW HULP

Op een enkele keer een klein ‘hinkje’ na leek er met het loopje van Puck niks mis te zijn. Bij een grondige check van zijn pootjes door onze dierenarts bleek echter dat hij aan zijn linker achterpoot een flinke patellaluxatie heeft, graad 4 (de hoogste graad).

Dit houdt in dat zijn knieschijf permanent naast het geultje ligt waarin hij zou moeten bewegen. Een operatie door de orthopeed, waarbij de knieschijf weer teruggezet wordt in de normale positie, is dan ook noodzakelijk voordat Puck naar een fijn nieuw thuis kan. Na de operatie zal hij 6 weken moeten revalideren, dat betekent benchrust en het lopen zal weer langzaam moeten worden opgebouwd. Dat wordt een uitdaging want Puck is pas twee jaar oud en nogal een onstuimig typje, daarom zijn z’n verzorgers al begonnen hem aan de bench te laten wennen. Dat gaat best goed, de operatie kan nu snel worden ingepland.

Puck is één van de vele dieren die we binnenkrijgen met een gezondheidsprobleem. Het is onze taak om al onze asielhonden en -katten de zorg te bieden die ze nodig hebben. Daarmee voorkomen we niet alleen veel dierenleed, we vergroten hiermee ook de kans op een nieuw thuis. Echter, de ernst van de aandoeningen zorgt ervoor dat deze medische problemen niet alleen met medicijnen verholpen kunnen worden. Dit brengt naast de dagelijkse verzorging helaas extra (hoge) kosten met zich mee. Om die reden hebben we het ‘Sociaal Medisch Fonds’ in het leven geroepen.

Wilt u meehelpen aan het welzijn van alle asieldieren? Stort dan een bijdrage en geef ze daarmee een gezonde en mooie toekomst!

Zij kunnen niet zonder uw hulp.

Mogen de zieke asieldieren op uw steun rekenen?

DONEER EENMALIG € 25,- EN GEEF ONZE ASIELHONDEN EN -KATTEN DE MEDISCHE ZORG DIE ZE VERDIENEN.

Stort uw bijdrage op rekeningnummer: NL05 INGB 0004 418181

t.n.v. Stichting Haags Dierencentrum – o.v.v. ‘Sociaal Medisch Fonds’