Moby is dolgelukkig

Op zaterdag 27 juli zijn we Mozi (toen Moby) bij jullie op gaan halen. Vandaag is het woensdag 31 juli en het is fantastisch met Mozi!

Op de vrijdag voordat hij kwam hebben we het huis puppyproof gemaakt. Speelgoed van de kids in afgesloten bakken. Wat kostbaar is omhoog gezet. Mandje voor Mozi boven, bank voor hem in de serre, kleedje in de keuken, kleedjes op de bank, eigen mand met speelgoed....

De reis terug naar huis ging prima. Omdat we niet wisten of Mozi zindelijk was hebben we een slaap- plas schema aangehouden voor een pup. Op één ongelukje in de garage (die stond open) na heeft hij de rest netjes buiten gedaan. Held.

De ochtend wandelingduurt tussen de 1 en 2 uur. Met de lange lijn trekt hij sprintjes, ploegt hij door sloten en snuffelt hij wat af. Hij trok in de eerste dagen best aan de lijn, maar maakt grote stappen in het dichter bij ons blijven. We oefenen met hem aan de fiets. Mozi kent de commando’s ‘rechts en ho’ al. Met de andere oefeningen kent hij ‘zit’ super goed. ‘Op de grond, de beide pootjes en wachten’ is hij nu aan het leren.

Kort om. Het is fantastisch. We zijn vandaag naar de duinen geweest en gisteren gaan zwemmen in een ven. We hebben hem ontwormd en zijn ontlasting is nu goed. Hij eet diepvriesvlees. Hij mag zelf kiezen waar hij slaapt en wandelt op zijn gemakkie door het huis en de tuin. Met de kindjes gaat het goed samen, hij brengt ze mee naar bed en ligt erbij tijdens het verhaaltje. We kunnen iets in de kliko gaan gooien en dan is hij kort rustig alleen in een ruimte.

Bedankt voor jullie lieve zorgen. Lieve groeten van ons en natuurlijk van Mozi.

Wie weet tot ziens!

Organisatie

Als oudste en één van de grootste asielen van Nederland zorgen wij, met inzet van educatie en voorlichting, op professionele wijze voor de opvang en verzorging van alle aangeboden katten en honden uit de regio Den Haag in een diervriendelijk asiel en pension.

De individuele zorg voor het dier is de basis van ons beleid.

 

anbi

Apps

 

appstore1

google play1

Gegevens

Geopend van ma t/m zat van 12.30 tot 15.30

Lozerlaan 595
2544 MC Den Haag


070-3661806
http://www.haagsdierencentrum.nl

KvK: 41157013
RSIN: 002875019
BTW: NL002875019B01

IBAN: NL05 INGB 0004 4181 83
UBN: 6346579

NFDO