Jimmy

Het alweer 4 jaar geleden dat ik Jimmy adopteerde: een Maltezer reutje met 3 poten. Als dezelfde dierenarts van toen nog bij jullie werkt, zal zij zich hem wel kunnen herinneren, want zij heeft destijds zijn rechter achterpootje moeten amputeren. Hij ging ‘s avonds ook altijd met haar mee naar huis.
Het leek mij leuk om na al die tijd nog eens een berichtje over hem te sturen.

 

Jimmy is inmiddels 12. Hij heeft wat staar en ziet in het donker wat minder. Ook merk ik dat zijn gehoor wat achteruit begint te gaan. Daarom laat ik hem niet altijd meer los lopen (wat qua gehoorzaamheid verder nooit een probleem is geweest). Maar ik moet er niet aan denken dat er wat met hem gebeurt, alleen omdat hij me niet hoort roepen. Verder gaat het prima met hem. Hij was echter wel een moeilijke eter en ik had al verschillende merken brokjes geprobeerd. Niet echt een succes. Toen ben ik na een half jaartje brokken overgestapt op vers vlees. En dat vindt ie stukken lekkerder! En het is mijns inziens nog beter voor hem ook. Hij ziet er dan ook gezond uit, met een mooi glansje over zijn vachtje.

Ondanks zijn leeftijd en zijn 3 pootjes: als hij zijn turbo aanzet, dan hou ik hem echt niet bij! En het hondje van een vriendin van mij (3 jaar en 4 pootjes) houdt hem dan ook niet bij! Geweldig om te zien!

Jimmy is niet echt een speelhondje. Als ik in het begin een balletje gooide, keek hij me aan alsof ie wilde zeggen: Ja? En nu? Andere hondjes vindt ie over het algemeen prima, maar hij heeft natuurlijk wel zo zijn voorkeuren. Heel soms, als ie een bui heeft en een leuk hondje treft, neemt hij zelfs wel eens een uitdagende speelhouding aan. Maar heel veel verder dan dat gaat het niet. Hij houdt van rust, en dat komt goed uit: ik ook. Dus wat dat betreft passen we goed bij elkaar.

Twee keer is hij bij jullie geweest. Wat mij betreft twee keer teveel, en ik heb hem dan ook plechtig beloofd dat hij nooit meer naar een asiel gaat. Aan de andere kant: als hij niet bij jullie terecht was gekomen, had hij nu ook niet bij mij gewoond. En ondanks dat het soms lastig is dat hij niet alleen thuis kan zijn, heb ik wel vanaf het begin het gevoel gehad dat we voorbestemd waren om bij elkaar te komen en dat ie bij mij thuis hoorde. Jimmy is mijn allereerste hondje, en ik had me geen liever hondje kunnen wensen. Ik hoop dan ook dat ik hem nog lang bij me mag hebben.

Groetjes uit Zoetermeer en een poot van Jimmy!

Organisatie

Als oudste en één van de grootste asielen van Nederland zorgen wij, met inzet van educatie en voorlichting, op professionele wijze voor de opvang en verzorging van alle aangeboden katten en honden uit de regio Den Haag in een diervriendelijk asiel en pension.

De individuele zorg voor het dier is de basis van ons beleid.

 

anbi

Apps

 

appstore1

google play1

Gegevens

Geopend van ma t/m zat van 12.30 tot 15.30

Lozerlaan 595
2544 MC Den Haag


070-3661806
http://www.haagsdierencentrum.nl

KvK: 41157013
RSIN: 002875019
BTW: NL002875019B01

IBAN: NL05 INGB 0004 4181 83
UBN: 6346579

NFDO