Succesverhalen

Het Haags Dierencentrum doet er alles aan om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken en de asielhonden de optimale (medische) zorg te geven. Iedere medewerker en vrijwilliger is altijd erg nieuwsgierig hoe het na de adoptie met onze tijdelijke bewoners vergaat. We delen graag de verhalen met u.

Kennen jullie Dory nog?

Hallo lieve meiden,

Hier even een berichtje van Rox (Dory).
Ik woon nu in Heerhugowaard en ik heb het echt super naar me zin. Ik heb veel speelgoed (wat ik heel graag heel snel stuk maak) een eigen speelkleed en ook nog een relax kleedje bij de bank aangezien ik niet op de bank mag maar het natuurlijk wel blijf proberen.

Ik heb nu 3 keer puppytraining gekregen en ik vind het super leuk. Ik leer vrij snel en me baasjes blijven ook oefenen.

Lees meer

Nero, 7 weken thuis

Nero is nu al bijna 7 weekjes bij ons. Elke week leren we hem steeds een beetje beter kennen en we kunnen ons nu al geen leven zonder hem meer voorstellen.

De eerste avond in zijn nieuwe huisje sprong hij al gelijk op bed. Hij slaapt het liefst in het midden van het bed zodat hij zijn baasjes uit bed kan duwen. Als het wat te warm wordt slaapt hij op zijn grote kussen naast het bed. ’s Ochtends als hij door heeft dat we wakker worden komt hij blij naar ons toe om nog even in bed te knuffelen. Heerlijke ochtendjes dus.

 

Lees meer

Moby is dolgelukkig

Op zaterdag 27 juli zijn we Mozi (toen Moby) bij jullie op gaan halen. Vandaag is het woensdag 31 juli en het is fantastisch met Mozi!

Op de vrijdag voordat hij kwam hebben we het huis puppyproof gemaakt. Speelgoed van de kids in afgesloten bakken. Wat kostbaar is omhoog gezet. Mandje voor Mozi boven, bank voor hem in de serre, kleedje in de keuken, kleedjes op de bank, eigen mand met speelgoed....

De reis terug naar huis ging prima. Omdat we niet wisten of Mozi zindelijk was hebben we een slaap- plas schema aangehouden voor een pup. Op één ongelukje in de garage (die stond open) na heeft hij de rest netjes buiten gedaan. Held.

Lees meer

Nero is thuis!!

Even een kort berichtje om te zeggen dat alles goed verlopen is. Wij zijn ondertussen veilig aangekomen met Nero. De autorit was prima. Nero heeft de hele middag zijn nieuwe huis verkend / met zijn knuffels gespeeld / ons door het huis achtervolgd. Geen moment rust voor het kleine Nerotje dus. Hij ligt nu te slapen op bed.

We zullen jullie binnenkort een wat uitgebreider verslag sturen!

Groetjes,
van ons en Nero

Lees meer

Jacko is zo'n ontzettende lieverd!

De thuisreis ging goed en eenmaal thuis heeft hij snel zijn plekje gevonden. Hij heeft alles op zijn gemak ontdekt en zijn voer... dat vond hij geweldig!

Hij is zo goed als zindelijk en heeft maar 1 ongelukje gehad door zijn enthousiasme.
Verder heeft hij ook naar ons idee al een basiscursus gehad want alle basiscommando's volgt hij zonder moeite op.

Lees meer

Heel blij met Bruno (Like)

Lieve verzorgers/sters!

Het is alweer een aantal maanden geleden dat wij, Bruno, ons nieuwe gezinslid uit het Haags Dierencentrum hebben geadopteerd.

Mijn man en dochter waren op slag verliefd op hem. Persoonlijk moest ik eerst even aan hem wennen, omdat hij groter en sterker was dan waar ik eigenlijk op gehoopt had. In het asiel heette hij nog “Like” en inderdaad hij was wel héél erg leuk. En door z’n lieve koppie was ook ik al gauw om. Onze dochter heeft hem toen Bruno genoemd.

 

Lees meer

Hummel en Frummel zijn blij

Hier weer eens een berichtje van Hummel en Frummel / Dribble en Coco zoals we nu heten. Het gaat heel goed met ons! we zijn vorige week bij de dierenarts geweest voor onze prikken en die was heel tevreden over hoe we eruit zien. Niet te dik, niet te dun, precies goed!
We hadden een paar maanden geleden wat problemen met het kauwen van de brokjes dus nu krijgen we vers vlees elke dag en dat vinden we heerlijk.

 

 

Lees meer

Heb m'n maatje gevonden!

Hallo lieve ex-verzorgers van Finn!

Hierbij wil ik jullie even een update geven over Finn. Het gaat hartstikke goed met hem! Elke dag naar het bos vindt hij heerlijk, zeker met alle honden die in de buurt wonen! (Zijn er meer dan ik dacht). Hij eet vanaf dag 2 al netjes z'n brokken, is super zindelijk! Vindt alleen mijn kussens te leuk als ik te lang lig te slapen blijkbaar, maar daar valt aan te werken. Ik heb hem nu een week en ik merk dat er bij hem zoveel potentie in zit om nieuwe dingen te leren (hij leert al heel veel bij mij) dus ik hoop dat Finn en ik snel op cursus bij jullie komen!

Lees meer

Moos, het voelt als vertrouwd

Hallo,


Hierbij een update van de eerste 1.5 dag van Moos.
Vanuit het asiel moesten wij nog een stukje rijden naar huis. Dit ging heel goed! Moos lag lekker op schoot om zich heen te kijken.
Vanaf het moment dat hij hier in huis kwam bij ons is Moos gelijk alles gaan onderzoeken.

Lees meer

Binkie voelt zich al thuis!

Beste allen,

Een update van de eerste 24 uur van Binkie in Moerkapelle. Vanaf het moment dat hij hier het huis instapte was het heel vertrouwd. Zeker voor ons, maar het leek, en dat is een interpretatie van ons, dat Binkie het prima vond en zich snel thuis voelde. Eten, drinken, spelen met de bal hier in huis, het zitten op de bank (zie foto) en het wandelen met hem zijn voor ons heel vertrouwd, maar voor Binkie ook. Of hij hier al jaren, jaren en jaren woont.

Lees meer

Whopper doet het erg goed!

Hallo allemaal,

Zoals beloofd nog een aantal foto's van en een update over Whopper. Ze doet het erg goed bij ons en we denken dat we haar een fijne plek hebben gegeven. Whoppertje is lekker aanhankelijk en komt vaak bij ons op de bank om even lekker te kroelen.

Lees meer

Organisatie

Als oudste en één van de grootste asielen van Nederland zorgen wij, met inzet van educatie en voorlichting, op professionele wijze voor de opvang en verzorging van alle aangeboden katten en honden uit de regio Den Haag in een diervriendelijk asiel en pension.

De individuele zorg voor het dier is de basis van ons beleid.

 

anbi

Apps

 

appstore1

google play1

Gegevens

Geopend van ma t/m zat van 12.30 tot 15.30

Lozerlaan 595
2544 MC Den Haag


070-3661806
http://www.haagsdierencentrum.nl

KvK: 41157013
RSIN: 002875019
BTW: NL002875019B01

IBAN: NL05 INGB 0004 4181 83
UBN: 6346579

NFDO