fbpx

Help mee!

Hoe je kunt helpen

Word vrijwilliger

Read more

Doneer goederen

Read more

Draag bij aan het asiel

Read more

Nieuws

15/10/2019

Pension

U kunt met een gerust hart op vakantie gaan. In ons pension heeft uw kat en/of hond een veilig en fijn onderkomen…

Read more
15/10/2019

Nieuwsbericht 2

Sinds 1 juli 2018 was het gebruik van de prikhalsband in ons land al verboden. Toen ontbrak tot onze teleurstelling de…
Read more
15/10/2019

Nieuwsbericht 1

In de maand juni extra aandacht voor het belang van het chippen en registreren van je dier…
Read more

Wie zijn wij

Het Haags Dierencentrum is opgericht in 1877 en is daarmee het oudste en een van de grootste dierenopvangcentra in Nederland. Per jaar vangen we zo’n 1.700 zwerfkatten en -honden op.
Iedere hond of kat verdient de verzorging en leefomgeving die bij het dier past. Daarom zetten wij ons zeven dagen per week, met volle overgave in voor de opvang van thuisloze honden en katten, die zwervend worden aangetroffen in de regio Den Haag of waarvan afstand wordt gedaan.

 

Wat doen wij

Tijdens het verblijf in ons asiel krijgen de dieren alle verzorging de ze nodig hebben, ook medisch, vanuit onze eigen, interne dierenkliniek. Wij observeren de dieren qua gedrag en komen zo veel te weten over hun karaktereigenschappen.

Alle verzorgers hebben het diploma gedragstherapeut of zijn in opleiding daarvoor. Komt er een hond of kat binnen die een gedragsprobleem heeft, dan gaan we daar op een diervriendelijke manier mee aan de slag.

Zo kunnen we de toekomstige baas eerlijke informatie geven over de behoeften van een dier, zodat het ook na plaatsing de verzorging en leefomgeving krijgt die het nodig heeft.

Alle info vind je onder Over ons

Meld je aan voor onze Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze campagnes en het laatste dierennieuws? Schrijf je dan in voor onze digitale nieuwsbrief. Deze verschijnt 1x per kwartaal.