Help mee!

Hoe je kunt helpen

Word vrijwilliger

Lees meer

Doneer goederen

Lees meer

Draag bij aan het asiel

Lees meer

Nieuws

15/03/2023

‘OBS DE VLIERBOOM FIT’

Gisteren is het project 'Vlierboom Fit' gestart op de OBS De Vlierboom, drie weken lang staan veel fruit eten, bewegen en alles wat met gezondheid te maken heeft, centraal. Maar daarbij denken ze ook aan de dieren en is de jaarlijkse inzameling voor het asiel en de Dierenambulance weer een hot item.

Lees meer
05/03/2023

WE HEBBEN VRIJWILLIGERS NODIG

Onze asielhonden willen graag naar buiten of met iemand spelen op het veld, de katten vinden het heerlijk om extra aandacht te krijgen. Dit zijn de leuke dingen die na de schoonmaak gedaan worden. Maar zowel de honden als de katten vinden het heel fijn om in een schone kennel/hokje te liggen. Dus eerst is het poetsen geblazen. Zit je te popelen om mee te helpen? Daar worden we blij van, lees verder om je aan te melden.

Lees meer
06/02/2023

OP VAKANTIE?

Heb je vakantieplannen en een huisdier? Dan is het goed om te weten dat het pension van het Haags Dierencentrum weer open is. Wij zorgen voor je kat of hond en jij kunt met een gerust hart op vakantie. Tijdig reserveren is een must, dan weet je zeker dat je hond of kat een goed onderkomen heeft. Lees verder voor meer info en hoe je kunt reserveren...

Lees meer

Wie zijn wij

Het Haags Dierencentrum is opgericht in 1877 en is daarmee het oudste en een van de grootste dierenopvangcentra in Nederland. Per jaar vangen we zo’n 1.700 zwerfkatten en -honden op.
Iedere hond of kat verdient de verzorging en leefomgeving die bij het dier past. Daarom zetten wij ons zeven dagen per week, met volle overgave in voor de opvang van thuisloze honden en katten, die zwervend worden aangetroffen in de regio Den Haag of waarvan afstand wordt gedaan.

 

Wat doen wij

Tijdens het verblijf in ons asiel krijgen de dieren alle verzorging de ze nodig hebben, ook medisch, vanuit onze eigen, interne dierenkliniek. Wij observeren de dieren qua gedrag en komen zo veel te weten over hun karaktereigenschappen.

Alle verzorgers hebben het diploma gedragstherapeut of zijn in opleiding daarvoor. Komt er een hond of kat binnen die een gedragsprobleem heeft, dan gaan we daar op een diervriendelijke manier mee aan de slag.

Zo kunnen we de toekomstige baas eerlijke informatie geven over de behoeften van een dier, zodat het ook na plaatsing de verzorging en leefomgeving krijgt die het nodig heeft.

Alle info vind je onder Over ons

Meld je aan voor onze Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze campagnes en het laatste dierennieuws? Schrijf je dan in voor onze digitale nieuwsbrief. Deze verschijnt 1x per 2 maanden.