Het bestuur van Stichting Haags Dierencentrum draagt de eindverantwoordelijkheid voor alle activiteiten van de stichting. De bestuursleden zijn niet alleen gekozen vanwege het enthousiasme, maar juist ook op de kennis en ervaring die ze in de loop der jaren hebben vergaard en kunnen inbrengen. We stellen de bestuursleden graag aan u voor.

Vacature Secretaris Bestuur

Omschrijving organisatie:
Het Haags Dierencentrum is het oudste (1877) en één van de grootste zelfstandige dierenasielen in Nederland. Per jaar vangt het dierencentrum zo’n 1800 zwerf- en afstand honden en katten op. Ook dieren met een medische achtergrond, onzindelijkheid- of gedrag problemen en oudere dieren zijn welkom. Ieder dier verdient een kans!
Een team van opgeleide verzorgers, dierenartsen, gedragstherapeuten, pleegopvang ouders en vrijwilligers (in totaal 25 medewerkers en circa 150 vrijwilligers) zorgen er voor dat ook deze katten en honden een warm nieuw thuis krijgen. het Haags Dierencentrum zet zich in om de zwerf- en afstandsdieren zo goed en zo efficiënt mogelijk weer terug te plaatsen bij nieuwe eigenaren. Naast het asiel huisvest het Haags Dierencentrum een honden- en kattenpension.

Taken:
Het huidige (onbezoldigde) bestuur van het Haags Dierencentrum houdt toezicht op de activiteiten van de stichting. Recent is besloten om de corporate governance aan te passen aan de dagelijkse realiteit en zal er naast een dagelijks uitvoerend bestuur een Raad van Toezicht gecreëerd worden. Om deze ingeslagen weg van professionalisering mede vorm te geven is het Haags Dierencentrum op zoek naar een  toezichthouder, die in de rol van secretaris (M/V) de (toekomstige) raad van toezicht komt versterken.
De voorkeur gaat uit naar iemand met een juridische achtergrond, die de besluitvorming op bestuurlijk niveau organiseert en zorg draagt voor de verslaglegging. Ook is de secretaris de sparringpartner van het dagelijkse bestuur bij het opstellen en afsluiten van contracten.    

Functie-eisen en profiel kandidaat:
We zoeken een kandidaat met tenminste HBO werk- en denkniveau en managementervaring. U beschikt over goede communicatieve vaardigheden, hebt een positief, kritische denkwijze en beschikt over een voor het Haags Dierencentrum relevant netwerk. Tot de gewenste competenties behoren verder: betrokkenheid, samenwerking, professionele integriteit en onafhankelijke oordeelvorming. Kortom, een daadkrachtige toezichthouder die in staat is anderen te inspireren (bij voorkeur met bestuurlijke ervaring binnen een vrijwilligersorganisatie).De (toekomstige) raad van toezicht vergadert ca. 12 keer per jaar.

Inlichtingen en reageren bij:
Nadere informatie over deze vacature kunt u verkrijgen bij de voorzitter van het Haags Dierencentrum Tim Jarvis (06- 37545362 Engels sprekend). Direct reageren kan ook. Stuur dan uw CV met heldere argumentatie per e-mail naar o.v.v. secretaris HDC.

Voorzitter

Tim Jarvis

Met Tim hebben we de man in ons midden die in het - ook voor ons - alsmaar belangrijker wordende IT landschap met gemak een stempel kan drukken. Tim en zijn vrouw Jacqueline zijn de laatste jaren de drijvende kracht geweest bij het organiseren van onze jaarlijkse benefietveiling. Sinds 1 april dit jaar heeft Tim de voorzittersrol op zich genomen.

Secretaris

Janine van der Hilst

Wanneer het gaat om meer grip te krijgen op de interne processen, dan is Janine van der Hilst, met haar brede blik en jarenlange ervaring als programmamanager, onze steun en toeverlaat.

Penningmeester

Annemarie Top

Sinds april dit jaar hebben we Annemarie als penningmeester mogen verwelkomen. Met haar finaciele achtergrond weet ze als geen ander de juiste vragen te stellen om de organisatie op scherp te zetten en zo de juiste afweging te laten maken.

Algemeen Lid

Jack Willems

Sinds 1 april dit jaar versterkt Jack Willems ons bestuur.

Organisatie

Als oudste en één van de grootste asielen van Nederland zorgen wij, met inzet van educatie en voorlichting, op professionele wijze voor de opvang en verzorging van alle aangeboden katten en honden uit de regio Den Haag in een diervriendelijk asiel en pension.

De individuele zorg voor het dier is de basis van ons beleid.

 

anbi

Apps

 

appstore1

google play1

Gegevens

Geopend van ma t/m zat van 12.30 tot 15.30

Lozerlaan 595
2544 MC Den Haag


070-3661806
http://www.haagsdierencentrum.nl

KvK: 41157013
RSIN: 002875019
BTW: NL002875019B01

IBAN: NL05 INGB 0004 4181 83
UBN: 6346579

NFDO